ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΙΝΟΣ»

 

Σας προσκαλούμε για να γνωρίσετε τον Μυθολογικό "Λίνο" και τον ομώνυμο Ιστορικό Σύλλογο.

Την 1η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 μ.μ., θα παρακολουθήσετε από το Τηλεοπτικό Διαδικτυακό Κανάλι "Φρυκτωρίες" την ομιλία της κυρίας Γιόλας Αργυροπούλου-Παπαδοπούλου, Καθηγήτριας της Κλασικής Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Ποιήτριας και Κοσμήτορος του Συλλόγου «Λίνος», με θέμα: "Ο Λίνος, μυθολογικό πρόσωπο και θρηνητικό άσμα" και την ομιλία της κυρίας Όλγας Κανελλοπούλου-Ντινοδήμου, Μουσικολόγου, Συγγραφέως και Προέδρου του Συλλόγου «Λίνος», για τον Ιστορικό Σύλλογο Λόγου-Μουσικής-Τέχνης «Λίνος» και τις πολιτιστικές δραστηριότητές του.

…………………………………

 

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΛΙΝΟΣ» που λειτουργεί από το 1979 και Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΧΗΣΗΣ που λειτουργεί από το 1991 στο Θέατρο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», σας προσκαλούν:

1. Σάββατο 16/10/ 2021: α) ώρα 11.00 π.μ.  επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Ακροκορίνθου  με ομιλία του κ. Ξενοφώντα Μουσά, καθηγητή φυσικής διαστήματος του ΕΚΠΑ και σύντομο χορογραφικό δρώμενο από την ομάδα όρχησης (ύμνος εις μούσα Μεσομήδους, ορφικός ύμνος εις αιθέρα).                                                                                                                                               β) Απογευματινό σεμινάριο αρχαίου ελληνικού χορού για παιδιά και μεγάλους και υφαντικής τέχνης στο δημοτικό θέατρο Ξυλοκάστρου.

2. Κυριακή 17/10/2021: α) πρωινή επίσκεψη και γεύμα στο χώρο οικίας Α. Σικελιανού (Συκιά Κορινθίας), με σύντομη ομιλία και αφιέρωμα  με απαγγελία ποιημάτων στο έργο των Πάλμερ- Σικελιανού και σύντομο δρώμενο της ομάδας όρχησης (ύμνος εις έρωτα Αντιγόνη Σοφοκλή, ύμνος εις Απόλλωνα α' δελφικός παιάνας).

β) Απογευματινό σεμινάριο αρχαίας όρχησης ελεύθερο για όλους με θέμα Αισχύλου Πέρσαι-Ευμενιδες. Διδασκαλία χορού με αρχαίο λόγο και παρουσίαση δρωμένου στο δημοτικό θέατρο Κιάτου. Διδάσκουν τα ενδεδειγμένα μέλη της ομάδας μελέτης αρχαίας όρχησης με συνοδεία μουσικών οργάνων της αρχαιότητας.

 

3. Δευτέρα 18/10/2021: πρωινή επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη με ομιλία για θέματα σχέσης με την μεγάλη Ελλάδα και δρώμενα της ομάδας όρχησης (ύμνος εις Αρτέμιδα Ιππόλυτος Ευριπίδη, χοροί για το 1821).

β) Απογευματινή επίσκεψη στο Άστρος Κυνουρίας και συνάντηση γνωριμίας με μέλη του Συλλόγου ΤΟ ΜΕΡΆΚΙ ΜΑΣ, ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων για τη διεθνή προοπτική του έργου της όρχησης. Κλείσιμο της βραδιάς με επιτάφιο Σείκιλου και φιλοξενία. 

………………………….

 

Τετάρτη 13/10/ 2021, ώρα 6.00, στον Πολυχώρο «Αίτιον», οδός Τζιραίων 8, στάση Μετρό Ακρόπολη: Απαγγελίες Ποιημάτων έως 25 σειρές. Παρακαλούμε να δηλώσετε όσοι θα έρθετε για να αναρτήσουμε το όνομά σας.

 

Σάββατο 23/10/ 2021έως και 31/10: Έκθεση Εικαστικών στο Εργαστήριο Κεραμικής Τέχνης «Δια Πηλού και Σιδήρου», Οδός Λένορμαν και Ελευσινίων 11, στάση Μετρό Μεταξουργείο.

Παρακαλούμε για τους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι, για τους εξωτερικούς μπορείτε να έρχεστε με rapid test, φυσικά και με όλες τις προφυλάξεις που επιβάλλονται. Ευχαριστούμε πολύ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο